The delicious Okinawa foods

GOYA-CHANPURU ゴーヤーチャンプルー

GOYA-CHANPURU is stir-fried dishes of a bitter melon, pork, tofu, and an egg. It is local culinary specialties of Okinawa. 

 

You should eat this dish in Okinawa. Because, the bitter melon of Okinawa is not so bitter. And the tofu of Okinawa has peculiar texture. 

 

When you have a meal in Okinawa, you can enjoy the wonderful dishes different from the Japanese-style dishes eaten in Tokyo or Kyoto. 


ゴーヤーチャンプルーは、ゴーヤーと豚肉と豆腐と玉子の炒め物のこと。それは沖縄の郷土料理です。この料理は、沖縄で食べた方がいい。なぜなら、沖縄のゴーヤーはあまり苦くないから。そして、沖縄の豆腐は、独特の食感をもっているから。沖縄での食事は、東京や京都で食べる日本料理とは違う、素晴らしい料理を楽しめます。