Local culinary specialties in Amami

KEIHAN of Amami  奄美の鶏飯

KEIHAN of Amami is a local dish which has chicken, a thin omelette, and local vegetables (shiitake mushroom, a papaya, okra, etc.) on hot boiled rice. It is eaten covering delicious chicken soup. 

 

KEIHAN of Amami has very beautiful colors and the best soup which shines glitteringly. 

 

This dish will give you great energy, if you are tired with a trip in Amami Oshima. The beautiful sea and this dish are the precious articles of Amami. 

 

 


奄美の鶏飯は、熱々ご飯の上に鶏肉と錦糸卵と地元の野菜(椎茸、パパイヤ、オクラなど)をのせた地元料理。それは、おいしいチキンスープをかけて食べる。鶏飯には、とても美しい色彩ときらきら輝く極上のスープがある。もしあなたが奄美大島での旅に疲れたら、この料理があなたに元気をくれるだろう。美しい海とこの料理は、奄美の宝です。