A paper-cutting art of Japan 切り紙

"Paper-cutting of Japan" is cut into the Japanese paper folded in the half with scissors. And when it is opened, the art of a beautiful pattern or a picture appear. 

 

Imagining the pattern, a skillful artist cuts Japanese paper with scissors without drafting. 

 

Now, there is an artist who creates the three-dimensional and very elegant work using the shade of Japanese paper. 

 


「日本の切り紙」は、和紙を半分に折ってハサミで切り目を入れて、それを開いたときに美しい模様や絵が出現するアートです。その熟練した芸術家は、下書きをしないでイメージだけを頼りにハサミで紙を切る。今は、和紙の陰影を利用して風流な立体アート作品を創る芸術家がいる。 http://kirittai.info/

The omelet ball of Akashi 明石焼

The omelet ball using the octopus of Akashi is a root of TAKOYAKI. 

 

The omelet ball of texture still softer than the TAKOYAKI is dipped in delicious bonito broth, and is eaten. 

 

If TAKOYAKI is eaten in Osaka and this omelet ball is eaten in Akashi, you can enjoy each wonderful taste and texture. 

 

 


明石のタコをつかったオムレツボールがTAKOYAKIのルーツ。そのTAKOYAKIよりも、さらにふわふわした食感のオムレツボールを美味しいかつお出汁につけて食べる。大阪でたこ焼きを食べたら、明石でこのオムレツボールを食べて、その違いとそれぞれの美味しさを味わってほしい。