"Buri shabu" of Amanohashidate

天橋立の「ぶりしゃぶ」

"Buri shabu" is local culinary specialties of Amanohashidate in Kyoto. It is shabu-shabu one-pot dishes of a yellowtail. 

 

Only in a short time, you can dip a sliced yellowtail into the hot broth containing sea tangle and vegetables. And you can eat it with lemon-soy sauce. 

 

Although it was the recipe born recently, the wonderful delicious taste became reputation immediately. And it is one of the great shabu-shabu one-pot dishes now. 


「ぶりしゃぶ」は、京都の天橋立の郷土料理。それは、鰤のしゃぶしゃぶ鍋料理です。昆布や野菜の入った熱々出汁に、ブリの切り身を少しの間だけその出汁に浸して、ポン酢と一緒に食べる。それは最近誕生したレシピだが、その素晴らしい美味しさが評判となり、今や日本の偉大なしゃぶしゃぶ料理の一つとなっている。

Himeji Castle 姫路城

Himeji Castle is the most beautiful in Japanese castles. 

 

In spring, the beautiful white castle tower surrounded by cherry blossoms shines more gracefully. And it is called the alias "egret castle." This castle is a miraculous castle which has not been burned down once. 

 

While you are walking from the castle gate slowly to the castle tower, you can spend very elegant time. 


姫路城は、日本の城の中で最も美しい。春には、桜花に囲まれた白く美しい天守閣が優雅に輝く。そして別名「白鷺城」と呼ばれている。この城は一度も焼失していない奇跡的な城である。その城門から、天守閣までゆっくりと歩いている間、とても風流な時間を過ごすことができる。