Lacquer ware of Okinawa "Ryukyu Shikki"

琉球漆器

The relief technique of Ryukyu Shikki is a technique peculiar to Okinawa. 

 

The climate of Okinawa and the material from Okinawa are very suitable for the production of lacquer ware. 

 

"The grace" includes "beautiful nature and person, and history" of Okinawa. 


琉球漆器の浮彫技法は、沖縄に独特の技法である。

沖縄の気候と材料は、漆器づくりにとても適している。

その優雅さは、沖縄の「美しい自然と人と歴史」を内包している。


"TOFU-YO" of Okinawa was a palace cuisine in the Ryukyu Kingdom

琉球王朝の宮廷料理 「豆腐よう」

"TOFU-YO" is a fermented food made from the tofu and shochu of Okinawa. 

 

Since it is a very thick taste, with a toothpick, you can slice off a small quantity and can eat it. 

 

As good cheese suits good wine, shochu of Okinawa "awamori"  suits very well "TOFU-YO" of this pure and wonderful delicacy.  


「豆腐よう」は、沖縄の豆腐と焼酎から作られる発酵食品。

とても濃厚な味なので、楊枝でほんの少量を削いで食べる。

いいワインに、いいチーズが合うように、この芳醇で、不思議な美味しさの「豆腐よう」には、沖縄の焼酎「泡盛」がとてもよく合う。